Blogg

Valp- och klippträffblogg

Skapad av Susanne sön, juni 09, 2013 10:38:17

Igår sågs vi hemma i vår trädgård. 4 valpar med familjer kom (Dexter & fam. Hansson, Uffe & fam. Faritzon, Molle & fam Johansson/Heikkinen och ZsaZsa & fam. Ferhm) - och Helene med Cocos och Ceasar samt Katarina, Zoë och prinsen. Eftersom jag ägnade mesta tiden åt att klippa och inte hann fota så har jag stulit bilderna från Dexters blogg (http://perrodexter.blogspot.com).Blog image

Dexter innan klippning Blog imageoch efter

Blog imageBlog imageBlog imageTusen tack allihop för att ni kom! Det var så roligt att träffa er alla och era söta, trevliga valpar. Jag är otroligt nöjd med att de är så sociala och trevliga allihop!

Röntgenblogg

Skapad av Susanne mån, juni 03, 2013 19:33:56

Idag har vi röntgat 7 ettåringar. Det känns väldigt skönt att kunna säga att det ser bra ut - inga katastrofer i alla fall! Resultatet kommer väl i brevlådan/på hunddata om ett par dagar eller så. Blog imageDaisy (Aberlours Xanadu)Blog imageKalvin (Aberlours Physical) Blog imageTecla (Aberlours Claire)Blog imageZune (Aberlours Nothing Rhymed)Blog imageSancho (Aberlours A Friend of Mine)Blog imageTimja (Tussbergets Xperia)

Smillas (Aberlours Ooh Baby) bilder kom tyvärr inte med i mailet, de glömdes troligen bort. Förhoppningsvis kan jag få dem under morgondagen, men de såg lika fina ut som de övriga.

BPHblogg

Skapad av Susanne sön, juni 02, 2013 15:01:43

Idag har vi haft BPH på Bjuvs BK med 5/6 av Wilmas Mc Cartneykull. Fashinerande att kullsyskon kan vara så olika! TUSEN TACK för att ni kom allihop!!!

Blog imageFörst ut var Björn och Vilja (A. My Love). Den lilla fröken förvånade mig med att vara betydligt mer framåt än vad jag trodde.

Blog imageFiguranten var såklart otäck (det tyckte alla hundarna), men hon släppte det snabbt.

Blog imageSen var det Snygg-Igors (A.Yesterday) tur. Igor gjorde ett jättefint BPH, men förvånade mig med att visa sig ha lite mer attityd än jag trodde. Blog imageHan var oerhört lekfull och trevlig.

Blog imageEfter Igor var det Fannys (A. Penny Lane) tur. Fanny är en försiktig liten tjej som helst leker med husse. Jätteglad för sin familj, men inte så intresserad av andra. Älskade matmomentet och lekte gärna - men inte med testledaren.

Blog imagePixel (A. Let it Be) visade sig vara den perfekta perron tyckte beskrivaren. Blog imageGlad, positiv, framåt, orädd, lekfull och trevlig.

Blog imageOch Salsa (A. Eleanor Rigby) gjorde ett BPH som var ganska likt Pixels, så när som på att hon blev rädd för figuranten. Blog image

Den 16/6 är det dags nästa gång. Då är det 10 hundar som blir beskrivna, bl a Kalle som saknades idag för att kullen skulle vara komplett.

Träffarblogg

Skapad av Susanne sön, maj 26, 2013 15:19:41

Ni missar väl inte alla träffar som är framöver?

Blog image

Nästa söndag kl. 10.00 (första söndagen i varje månad) är det perropromenad på Järavellen. Samling på parkeringen (se skylt Järavallens strövområde). Bilden ovan är från en träff 2007. Fam. Bergåse, Anita Petersson, delar av fam. Hagberg och fam. Hegardt-Jansson syns på bilden. Samt min Annie i tioårsåldern smiley. Jag är osäker på om jag själv har möjlighet att komma, men det brukar alltid komma ett gäng promenadsugna.

Blog image8/6 klipper vi valpar och leker här hemma. Gäller min Queenkull samt spanska importvalparna. Så här kul hade förra kullen när de sågs :)

Blog image15/6 har vi årets stora träff på Råådalens brukshundsklubb. Se min hemsidas förstasida för program, tider, vägbeskrivning etc. Bilden är från förra årets träff. Här tränas passivitet. Jag ser verkligen fram emot att träffa er!!

Blog imageBlog image14/7 är det perrospecialen i Tvååker. Anmälningstiden går ut 11/6. Ju fler Aberlours-hundar som deltar desto roligare! Känner du dig osäker? Vi tränar på valpträffen, samt bokar in flera träningsträffar i så fall. Bilderna är från förra året när Shandi blev bästa tik på specialen.

Blog imageLördag 31/8 är det årets stora perroträff i Gränna. Program etc. kommer att finnas på perroklubben.se.

Blog image

Badtider framöver! En perropäls mår jättebra av salta bad - tänk på att helst inte handdukstorka efteråt smiley. Ovan är det Blossom (Shandis mamma) som badar i havet vid Rydebäck. Det är inte utan att jag saknar att ha så nära till vattnet...

Marcial de Aronaguablogg

Skapad av Susanne ons, maj 22, 2013 13:10:23

Blog imageBIR på Världsvinnarutställningen i Budapest förra helgen var Marcial de Aronagua. Han är pappa till Ella Fitzgerald de Viejo Cauce "Winnie" som jag tog hem från Spaniensmiley. Winnie är väldigt lik sin pappa!

Vad är en bal på slottet?blogg

Skapad av Susanne sön, maj 19, 2013 11:33:43

Vi var i Hässleholm på utställning igår. Stort grattis till Marita Palmqvist som tog hem både BIR och BIM. Jodie är en fantastiskt söt tik.

Fast jag avskyr att förlorasmiley. Men kritiken kan jag inte klaga på: "Championtik värdig sin titel. Feminint huvud med trevligt uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Utmärkta vinklar fram och bak. Välutvecklad kropp. Utmärkt päls. Utmärkta rörelser. Flott presenterad." Dömde gjorde Filip Johnsson.

Det var extremt varmt och kvavt. Trevligt runt ringen som vanligt. Jag konstaterade att jag åkte hem med samma hund jag kom dit med. Den absolut bästa och absolut vackraste i mattes helt objektiva ögon!

Vi pysslar med en bedömningssport där det är domarens tycke och smak som avgör. Ett par bilder nedan från Danmark - där Moa Persson (och norska gruppdomaren Anne Livö.. eller vad hon nu hette) tyckte att Shandi var bättre än de hundar som vann igår smiley. Jag tror att jag helt objektivt gillar Moa Persson (fast jag inte gjorde det förra året när Shandi "bara" fick Excellent utan CK i Västerås). Hahahahaha. Jag är så oerhööööört objektiv när det gäller min bruna prinsessasmiley.

Blog imageBlog image

High School Musicalblogg

Skapad av Susanne fre, maj 17, 2013 12:34:05

Det var väldigt stolta föräldrar som gick på musikalpremiär igår kväll. Alicias klass, 6m, på Wieselgresskolan spelade High School Musical och Alicia spelade en av huvudrollerna. Hela musikalen spelades på engelska - både tal och musik. Imponerande av 12-åringar!Hela klassen var fantastiskt duktig och deras lärare borde ha ett rejält lönelyft för allt jobb de lägger ned!

Your mobile does not support playing flash video.

Tänkvärtblogg

Skapad av Susanne mån, maj 13, 2013 12:57:38

Jag hittade den här texten i ett inlägg från en hunduppfödare på facebook. Inom hundvärlden är det väldigt vanligt att man har åsikter om varandra - tja i "andra världar" också. Ofta är det väldigt onödigt. Läs och njut!

Det finns en historia om Sokrates som jag tycker säger väldigt mycket om just skitsnack.
Blog image
I antikens Grekland hade Sokrates rykte om sig att hålla kunskapen högt. En dag kom en bekant för att träffa den store filosofen och sa: "Vet du vad jag har hört om din vän?"
"Vänta lite," svarade Sokrates. "Innan du pratar med mig om min vän, kan det vara bra att ta en stund och filtrera vad du ska säga. Det är därför jag kallar det tredubbla filtertestet.

Det första filtret är Sanningen. Är du helt säker på att vad du håller på att berätta om min vän är sant? "
"Ja.... nej", sade mannen, " jag har faktiskt bara hört talas om det och ..."

"Okej," sade Sokrates. "Så du vet inte riktigt om det är sant eller inte. Nu ska vi prova andra filtret, filtret av godhet. Är det som du håller på att berätta om min vän något gott?"
"Uhmm, nej, tvärtom ..."

"Så," Sokrates fortsatte, "du vill berätta något hemskt om min vän, men du är inte säker på att det är sant. Du kan dock fortfarande klara provet eftersom det finns ett filter till, filtret användbarhet. Kommer det du vill berätta för mig om min vän att vara till nytta för mig? "

"Nej, egentligen inte."

"Tja", avslutade Sokrates, "om det du vill berätta är varken sant eller bra, eller ens användbart, varför berätta det för mig överhuvudtaget?"